Ronald Koeman over gemiste kansen Oranje: "We hadden 4-1 voor moeten staan"

Ronald Koeman over gemiste kansen Oranje:
16 juni om 17:30
Laatste update: 16 juni om 17:37

Zondag won Nederland met 1-2 van Polen in de eerste wedstrijd van het EK. Het team van Ronald Koeman was heer en meester, maar kwam pas in de slotfase langszij dankzij invaller Wout Weghorst. Koeman is na afloop van het duel best tevreden met de prestatie van zijn elftal, maar toonde zich kritisch op het aantal gemiste kansen. 

"Je hebt het denk ik een uur lang heel goed gedaan, we creëerden veel kansen", begint de bondscoach bij de NOS.  "Je komt op een vervelend moment op achterstand vanuit een standaardsituatie. Zij hadden veel spelers met veel lengte en wij stonden niet goed. Ik vond ons een uur lang heel goed spelen. Na dat uur vond ik dat we wel wat wegvielen. Het had 3-1 of 4-1 moeten zijn. Dan zie je dat het richting het einde van de wedstrijd heel moeilijk is."

Ondanks de moeite die zijn ploeg had in de tweede helft, bleef Koeman vertrouwen houden. "Ik had wel het idee dat wij de 2-1 nog gingen maken. We wisten met Wout (Weghorst, red.) dat we via voorzetten gevaarlijk konden worden en iemand met lengte erbij hadden. Dan is het geweldig dat hij niet met zijn hoofd, maar met zijn linker de winnende maakt."

Koeman is dan ook lovend over zijn invaller. "Ik denk altijd aan Wout, omdat hij ook een verleden heeft met belangrijk zijn en de winnende maken. Je weet dat met Wout een ander type komt, adrenaline komt erin. Dat hadden we op een bepaald moment nodig in het elftal: snelheid, energie. Je probeert toch een frisse speler te brengen met diepte en snelheid."