Dit is de vermoedelijke opstelling van België voor het duel met Slowakije

Dit is de vermoedelijke opstelling van België voor het duel met Slowakije
17 juni om 08:35

Maandavond begint voor België eindelijk het EK. Om 18.00 uur nemen de Rode Duivels het op tegen Slowakije. VoetbalNieuws.nl geeft je de verwachte opstelling van onze zuiderburen.

Tedesco's plan achterin lijkt duidelijk. Coen Casteels is de onbetwiste eerste doelman en zal tegen Slowakije onder lat staan. Timothy Castagne en Maxim De Cuyper staan op de flanken, met Wout Faes en Zeno Debast centraal. Ondanks de terugkeer van Jan Vertonghen en Arthur Theate, lijkt het onwaarschijnlijk dat zij meteen zullen starten. Tedesco wil geen risico’s nemen met hun fysieke conditie. Axel Witsel, die niet volledig fit is, zal naar verwachting ook niet starten.

Amadou Onana en Orel Mangala vormen het middenveld, met Kevin De Bruyne als spelmaker. De superster van Manchester City is de aanvoerder bij België en zal de voorhoede van passes moeten voorzien. In die voorhoede is het vooral een strijd over wie er op de flanken speelt bij België.

Romelu Lukaku is de onbetwiste spits en zal ook tegen Slowakije aan de aftrap verschijnen. De verwachting is dat Tedesco de voorkeur gaat geven aan Jermy Doku en Leandro Trossard aan de zijkanten. Hiermee zouden zij de voorkeur genieten boven opties zoals Johan Bakayoko, Yannick Carrasco en Dodi Lukebakio.

Vermoedelijke opstelling België: Casteels - Castagne, Faes, Debast, De Cuyper - Onana, Mangala, De Bruyne - Trossard, Lukaku, Doku