Deze speler spreekt vloeiend Nederlands

Opvallend: aanvaller verrast met Nederlands interview na Frankrijk - Oostenrijk

18 juni om 09:12

Marko Arnautovic sprak na de nederlaag tegen Frankrijk (1-0) verrassend vloeiend Nederlands tijdens een interview met de NOS. De 35-jarige Oostenrijker, die ooit voor FC Twente speelde, keek terug op zijn tijd in Nederland en sprak vol lof over oud-teamgenoot Theo Janssen.

Arnautovic speelde van 2006 tot 2009 bij FC Twente en verliet Nederland in 2009. Toch is hij de taal niet verleerd. "Ik kan nog steeds goed Nederlands, omdat ik ook bij de club nog met een paar Nederlanders zit. Als je elke dag met hun praat, verlies je die taal niet", zei Arnautovic. Bij Internazionale, zijn huidige club, speelt hij samen met Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen.

De aanvaller moest het tegen Frankrijk doen met een invalbeurt, maar oogde fitter dan ooit. "Gewoon elke dag trainen en letten op je lichaam. Ik ben niet jong meer, en wordt ook steeds ouder. Ik moet zeker meer doen voor mijn lichaam, daar ben ik blij mee", vertelde hij. "We weten dat Frankrijk heel goed is en favoriet is. Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Ons spel is sterk zijn, veel lopen, veel rennen en kijken of we goals kunnen maken."

In de studio van de NOS keek Theo Janssen verbaasd naar het vloeiende Nederlands van zijn oud-teamgenoot. "Theo is een hele goede jongen. Ik heb met hem samengespeeld en heb echt een mooie tijd met hem gehad. Groetjes aan hem en zijn familie. Ik hoop dat ze gezond zijn, dat is het belangrijkste", aldus Arnautovic.