Update: 'Engelsen hebben meerdere kandidaten, Nistelrooij in wachtkamer'

De Telegraaf: Van Nistelrooij gaat aan de bak als trainer in Engeland
20 juni om 08:43
Laatste update: 20 juni om 08:43

Ruud van Nistelrooij wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Burnley. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. De Nederlandse coach moet de club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, terugbrengen naar het hoogste Engelse niveau.

Van Nistelrooij zit sinds de zomer van 2023 zonder werk. Destijds stapte hij na een vertrouwensbreuk op bij PSV. Met de Eindhovenaren won de voormalig topspits van onder meer Manchester United en Real Madrid de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. In zijn eerste seizoen leidde hij de club tevens naar de Champions League.

Van Nistelrooij zou 'bijna rond' zijn met de clubleiding van Burnley. 'Saillant detail is dat juist de nieuwe trainer van Burnley het oordeel moet gaan vellen over de toekomst van Ajax-target Wout Weghorst', schrijft De Telegraaf. De man die Oranje zondagmiddag laat in de wedstrijd de zege bezorgde op Polen, heeft nog een eenjarig contract bij The Clarets.

De 47-jarige Van Nistelrooij krijgt zodoende waarschijnlijk zijn tweede klus als hoofdcoach. Daarmee is hij de opvolger van Vincent Kompany, die vanaf komend seizoen de scepter zwaait bij Bayern München. Van Nistelrooij was eerder in beeld bij Leicester City.

Update: volgens Voetbal International heeft Burnley meerdere kandidaten op het oog. Van Nistelrooij zou daarom voorlopig nog in de wachtkamer zitten.