VN Man of the Match: Verdediger defensief en offensief goud waard voor Oranje

6 juli om 23:16

Nederland heeft zich voor het eerst sinds 2004 geplaatst voor de halve finale van het EK. Één van de sterkhouders achterin was niet voor het eerst dit toernooi Stefan de Vrij. Niet alleen defensief stond de verdediger van Internazionale zijn mannetje, ook offensief was hij door zijn treffer van belang. Daarom is De Vrij uitgeroepen tot de VN Man of the Match!

Lange tijd leek een resultaat voor Oranje een lastig verhaal tegen Turkije. Bij de rust keek het team van Ronald Koeman tegen een 0-1 achterstand aan. In het tweede bedrijf wist Oranje zijn rug te rechten. De inbreng van Wout Weghorst gaf het elftal een nieuwe energie. In de zeventigste minuut kwam eindelijk de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Net op het moment dat Koeman zich opmaakte om aanvallende wissels in te brengen, kopte De Vrij een voorzet van Memphis voorbij Mert Günok. Het doelpunt betekende het eerste doelpunt van De Vrij voor Oranje sinds 2015.

Ook bij het tweede doelpunt had De Vrij een belangrijke rol. De oud-Feyenoorder gooide zich vol in de strijd om de bal hoog op het veld weer in het bezit te krijgen. Hierdoor kon de bal eenvoudig naar Denzel Dumfries gespeeld worden. Vlak voor tijd was De Vrij defensief weer van belang voor Oranje. De verdediger gooide zichzelf voor een schot. De bal dreigde de lange hoek in te krullen, maar door onder andere De Vrij werd dat tegengehouden.