Opmerkelijk: Telegraaf onthult verdacht verleden van beoogd Vitesse-eigenaar

Opmerkelijk: Telegraaf onthult verdacht verleden van beoogd Vitesse-eigenaar
13 juli om 18:45

Het verleden van Guus Franke, de beoogde redder van Vitesse, roept veel vragen op. De zakenman reageerde enorm defensief toen De Telegraaf hem daar vragen over trachtte te stellen. Dat blijkt uit een uitgebreid artikel van de krant.

Franke stuurde een veelzeggend appje toen De Telegraaf hem een lijst met vragen voorstelde over zijn verleden: "Ik hoop dat jullie een goede juridische afdeling hebben." Dat werd echter opgevolgd door een telefoontje waarin hij zijn reactie verontschuldigde als een emotionele uitbarsting.

Franke heeft een verleden dat verschillende mensen vraagtekens doet zetten. Zo beweren vroegere zakenpartners dat hij vaak niet eerlijk was in zijn zaken. Een voormalige zakenpartner zei: "Als Guus ademt, liegt ie nog". Verder werd bekend dat zijn toenmalige woning in 2017 geveild werd wegens een betalingsachterstand van ruim 37.000 euro. Ondanks deze problemen heeft Franke sinds 2018 grote stappen gezet met zijn investeringsmaatschappij Axiom Partners, waaronder de overname van Circle8, een van Europa's grootste IT-Flexbedrijven.

Franke stelt deadline richting KNVB
Franke's huidige poging om Vitesse te redden, wordt bemoeilijkt door twijfels van de KNVB. De voetbalbond neemt de tijd om hem goed te keuren als aandeelhouder. Franke dreigde zich terug te trekken als de KNVB niet binnen een week zijn goedkeuring geeft, wat mogelijk het faillissement van Vitesse zou betekenen. "Wat een onzin en slap geklets. Wat de KNVB doet is wel heel makkelijk praten over andermans geld", zei Franke woedend.

De KNVB heeft Vitesse uitstel gegeven om aan de licentie-eisen te voldoen, gezien de positieve ontwikkelingen binnen de club. De licentiecommissie streeft ernaar om uiterlijk 22 juli een besluit te nemen.