Anderlecht-trainer ontkent mogelijke komst Eriksen niet: "Er is contact"

Anderlecht-trainer ontkent mogelijke komst Eriksen niet: "Er is contact"

28 juli om 07:40

Zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat Anderlecht geïnteresseerd zou zijn in Christian Eriksen. De Deense middenvelder hoeft in Manchester niet te rekenen op veel speeltijd en zou over zijn toekomst aan het nadenken zijn. Na afloop van de tegen Sint-Truiden ging trainer Brian Riemer in op de mogelijke komst van Eriksen. 

Als Eriksen deze zomer Manchester United zou verlaten, wil Anderlecht zijn kans grijpen. Ajax, waar Eriksen eerder speelde, leek lange tijd de favoriet voor zijn handtekening. Maar volgens verschillende media heeft Anderlecht nu een streepje voor vanwege de aanwezigheid van Brian Riemer.

Riemer kent Eriksen namelijk goed uit hun tijd bij Brentford, waar hij als assistent werkte toen Eriksen zijn carrière opnieuw oppakte na zijn hartstilstand op het EK in 2021. De trainer ontkent de mogelijke transfer na afloop dan ook niet. "Christian is een geweldige speler. Ik heb hem leren kennen toen ik bij Brentford zat. Ik houd al drie jaar contact met hem", gaf hij aan bij La Dernière Heure.

Toch is een transfer nog geen uitgemaakte zaak volgens de trainer. "Ik weet dat Christian op dit moment in Los Angeles is om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen met Manchester United. Hij is niet in Brussel", besloot hij met een kwinkslag.