'Deze toekomstplannen heeft Manchester United voor een nieuw stadion'

'Deze toekomstplannen heeft Manchester United voor een nieuw stadion'
30 juli om 08:15
Laatste update: 30 juli om 08:15

Manchester United bekijkt de mogelijkheid om een nieuw stadion te bouwen met 100.000 zitplaatsen om aan de toenemende vraag naar tickets te voldoen. Dat meldt The Athletic. Een taskforce, met onder andere Sir Jim Ratcliffe en oud-speler Gary Neville, onderzoekt of het haalbaar is om een nieuw stadion naast het huidige Old Trafford te bouwen. 

Nieuw stadion Manchester United

Door een nieuw stadion te bouwen, kan de ploeg tijdens de bouw gewoon in hun huidige stadion blijven spelen. Het plan is naar verluidt om de iconische rode bakstenen en de karakteristieke overkapping van Old Trafford in het nieuwe stadion te verwerken.

Kan Old Trafford gerenoveerd worden?

Renovatie van het bestaande stadion is ook overwogen, maar dat zou leiden tot tijdelijke capaciteitsverminderingen, wat een probleem vormt voor de 51.000 seizoenkaarthouders. De kosten voor nieuwbouw worden geschat op meer dan twee miljard euro, terwijl renovatie ongeveer de helft zou kosten. Ondanks de hogere kosten richt de taskforce zich op de nieuwbouw om een betere ervaring voor de fans te bieden en de erfenis van Old Trafford te behouden.

De financiering van het project is nog niet rond. Opties zoals investeringen door Ratcliffe, sponsorcontracten voor naamrechten en leningen worden onderzocht. Het doel is om eind dit jaar een gedetailleerd plan te presenteren.

Hoeveel mensen passen er in het beoogde nieuwe stadion van Manchester United?

Het nieuwe stadion zou het grootste van Engeland worden met 100.000 zitplaatsen, waarmee het Wembley Stadium met 90.000 zitplaatsen voorbijgestreefd zou worden. Manchester United hoopt dat de bouw van het nieuwe stadion ook de lokale economie zal stimuleren, vergelijkbaar met de impact van het SoFi Stadium in Los Angeles.