'Dit bedrag wil Manchester United ontvangen voor Christian Eriksen'

'Dit bedrag moet Ajax betalen om Eriksen over te nemen van Manchester United'
28 juli om 11:55

Manchester United lijkt bereidt om deze zomer afscheid te nemen van Christian Eriksen. Zowel Anderlecht als zijn voormalige club Ajax tonen interesse in de Deense middenvelder. Volgende Engelse media heeft United nu de transfersom vastgesteld die zij willen ontvangen. 

Anderlecht heeft al gesprekken gevoerd met de inner circle van Eriksen, die zijn opties openhoudt en mogelijk klaar is om Man Utd deze transferperiode te verlaten als het juiste bod binnenkomt. Bronnen dicht bij de situatie melden dat Eriksen deze zomer voor 5 miljoen euro mag vertrekken. United, dat Eriksen twee jaar geleden gratis binnenhaalde, wil nog een kleine winst maken op de 32-jarige speler.

Ajax wil Eriksen graag op huurbasis overnemen, maar met een contract dat afloopt in 2025, willen de nieuwe mede-eigenaren van United, INEOS, de speler niet gratis laten vertrekken. United geeft de voorkeur aan een definitieve verkoop, deze zomer of in januari, en het wordt interessant om te zien of er gegadigden zijn voor de relatief lage vraagprijs.

Eriksen zou volgens verschillende media zelf een voorkeur hebben voor een overstap naar Anderlecht. Daar zou de Deen gaan samenwerken met Brian Riemer, met wie Eriksen al samenwerkte bij Brentford.