Barcelona moet geduld hebben: zo staat RB Leipzig tegenover een transfer van Olmo

Barcelona moet geduld hebben: zo staat RB Leipzig tegenover een transfer van Olmo
3 augustus om 17:30

Dani Olmo staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona. De Catalanen zouden al tot twee keer toe een bod hebben uitgebracht op de Spaanse EK-ganger, maar van een akkoord is nog allerminst sprake. 

RB Leipzig blijft sterk in de onderhandeling over de transfer van Olmo naar FC Barcelona. Zowel technisch directeur Rouven Schröder als trainer Marco Rose benadrukken dat ze geen enkele haast of druk voelen om de Spaanse middenvelder te verkopen, zo laat het Spaanse AS weten. De club maakt duidelijk dat Olmo een belangrijke waarde heeft en niet voor een laag bedrag zal vertrekken.

"We weten dat andere clubs interesse hebben, maar Dani Olmo is een speler van grote waarde voor ons. Elk bod moet overeenkomen met zijn niveau", aldus Rose tegen de Duitse tak van Sky Sport. Schröder voegt eraan toe: "We zullen Dani Olmo niet zomaar laten gaan. We voelen geen druk om hem te verkopen."

Olmo's contract bij Leipzig loopt nog, en de clausule van zestig miljoen euro is inmiddels verlopen. Ondanks de goede relatie tussen Olmo en de club, blijft Leipzig vasthouden aan hun transferwaarde van de speler. Barcelona heeft al twee biedingen gedaan, maar beide zijn die resoluut afgewezen. De eerste bieding bedroeg veertig miljoen euro plus twintig miljoen in variabelen, terwijl de tweede bieding verhoogd werd, maar nog steeds niet voldoende was voor de Duitse club.

De Duitse club benadrukt dat elke geïnteresseerde club diep in de buidel moet tasten om Olmo over te nemen. Schröder gaf eerder in een interview aan Sports1 aan dat Leipzig geen enkele druk voelt om de speler te verkopen en dat een transfer alleen mogelijk is tegen de juiste prijs. "We zijn blij dat we Dani nog steeds in ons team hebben. Hij zal volgende week terugkeren en ons team opnieuw versterken", aldus Schröder.