Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli houdt Brobbey en Bergwijn op de bank

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli houdt Brobbey en Bergwijn op de bank

18 augustus om 10:20
Laatste update: 18 augustus om 09:53

Ajax reist in de tweede speelronde van de Eredivisie af naar Breda voor een ontmoeting met promovendus NAC. Nadat Francesco Farioli vorige week tegen Heerenveen zijn elftal op de schop gooide, lijkt de Italiaan nu vast te houden aan zijn basisopstelling. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Ajax met je door!

Na de slopende Europese kwalificatiewedstrijd tegen Panathinaikos, waarin Ajax na 120 minuten en een zenuwslopende strafschoppenreeks wist te zegevieren, lijkt coach Francesco Farioli niet van plan om zijn basiselftal te wijzigen. Hoewel het duel in de Johan Cruijff Arena zijn tol eiste, lijkt de Italiaanse coach te kiezen voor vastigheid in een tijd waarin consistentie broodnodig is voor de Amsterdammers. 

Vermoedelijke opstelling van Ajax tegen NAC Breda

Volgens het Algemeen Dagblad zal Farioli vertrouwen op dezelfde elf spelers die tegen Panathinaikos aan de aftrap verschenen. Remko Pasveer blijft dus de eerste keuze onder de lat, nadat hij zijn heldenstatus verder versterkte door vijf strafschoppen te keren en er zelf een te benutten. De verdediging bestaat vermoedelijk opnieuw uit Devyne Rensch, Josip Šutalo, Youri Baas en Jorrel Hato, een linie die tegen Panathinaikos nauwelijks ruimte weggaf.

Op het middenveld lijken Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor opnieuw de voorkeur te krijgen. Het trio zal moeten zorgen voor de balans en creativiteit om Ajax in staat te stellen het altijd lastige NAC Breda te bedwingen. Voorin verwacht het AD wederom een voorhoede bestaande uit Steven Berghuis, Chuba Akpom en Carlos Forbs. Hoewel Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Bertrand Traoré belangrijke invallers kunnen worden, zijn ze waarschijnlijk niet fit genoeg om in de basis te starten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Šutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Berghuis, Akpom, Forbs.

Het duel tussen NAC Breda en Ajax begint zondagmiddag om 16.45 uur in het Rat Verlegh Stadion. De wedstrijd is live te volgen op ESPN.