Nederlandse top opgelet: dit zijn de startpremies van de Europa en Champions Leagu

Nederlandse top opgelet: dit zijn de startpremies van de Europa en Champions League

12 september om 06:50
Laatste update: 12 september om 06:50

De Nederlandse topploegen maken zich klaar voor de Europa en Champions League. Niet alleen het sportieve plaatje is van belang, maar ook financieel. VoetbalNieuws vertelt je wat de deelnemende ploegen overgemaakt krijgen van de UEFA als startpremie.

Ajax kende een lastige beginperiode, maar plaatste zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Zij voegden zich hierdoor bij FC Twente en AZ. PSV en Feyenoord zijn dit seizoen actief in de Champions League en krijgen een flinke smak meer geld.

Wat zijn de startpremies van de Europa en Champions League?

In de Europa League Is het prima vertoeven. De totale prijzenpot bestaat uit 565 miljoen euro en ruim een kwart wordt uitgedeeld aan de ploegen als startpremie. Mocht Ajax zich weten te plaatsen, dan ontvangen de Amsterdammers en FC Twente beide 4,31 miljoen euro aan startpremie. Een bedrag dat nog flink op kan lopen aangezien er bij iedere overwinning een fiks bedrag overgemaakt wordt.

In de Champions League is het allemaal nog een stuk flinker. En met een stuk bedoelen we een heel flink stuk. De startpremie van de Champions League bedraagt namelijk 18,62 miljoen euro, ruim veer keer zo veel dus. In het miljardenbal leveren overwinningen en het bereiken van een volgende ronde ook een veelvoud op ten opzichten van de andere competities. Zo verdient een achtste finalist in de Champions League al meer dan de winnaar van de Conference League.