'Kans groot dat Gimenez bij Feyenoord blijft, Mexicaan wijst Forest af'

'Kans groot dat Gimenez bij Feyenoord blijft, Mexicaan wijst Forest af'

26 augustus om 17:33
Laatste update: 26 augustus om 17:43

De transfersoap rondom Santiago Gimenez lijkt wederom een bijzondere wending te krijgen. Volgens diverse bronnen vanuit het binnen- en buitenland ziet het ernaar uit dat de Mexicaan komend seizoen tóch voor Feyenoord speelt. Lange tijd werd hij in verband gebracht met een overstap naar Nottingham Forest.

'Santiago Gimenez gaat NIET naar Nottingham Forest', schrijft de vooraanstaande Mexicaanse journalist Daniel Reyes Villaseñor op X. 'Het aanbod was zeer goed, maar uiteindelijk heeft de Mexicaanse spits laten weten dat hij niet naar de Premier League-club wil.' Even later kwam ook clubwatcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond met hetzelfde nieuws.

Eerder op de maandag werd nog bekend dat Feyenoord en Nottingham Forest een akkoord zouden hebben bereikt over een transfersom die de Rotterdammers een record had kunnen opleveren. Alleen een medische keuring stond een overstap nog in de weg. De Engelsen hadden naar verluidt 33 miljoen euro over Gimenez, die nu zelf een streep door de overstap lijkt te zetten. In De Kuip was men al voorzichtig aan het uitkijken naar een mogelijke vervanger van de spits. Feyenoord zou een speler op het oog hebben die jonger is dan 21 jaar, maar die interesse was nog niet concreet.

Forest lijkt nu dus te moeten doorschakelen, terwijl Feyenoord in de laatste week van de transfermarkt één van haar belangrijkste pionnen binnenboord probeert te houden. Eerder leek Eddie Nketiah nog hard op weg naar de Premier League-club, maar het bestuur gaat niet akkoord met een verlangde weeksalaris van 140.000 euro. De transfermarkt in Engeland sluit aanstaande vrijdag, in Nederland de maandag erna.