'Interesse in Gimenez houdt aan: Duitsers starten onderhandelingen'

'Interesse in Gimenez houdt aan: Duitsers starten onderhandelingen'
27 augustus om 07:36
Laatste update: 27 augustus om 07:38

Feyenoord-spits Santiago Gimenez staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen. De Duitse club, onder leiding van trainer Xabi Alonso, heeft al onderhandelingen opgestart met de Mexicaanse aanvaller. Dat meldt journalist Daniel Reyes van FOX Sports MX.

Gimenez, die in 2023 met Feyenoord de Eredivisie won, heeft al een lucratief aanbod van Nottingham Forest afgewezen. De Engelse club bood hem een aantrekkelijk contract, maar omdat zij in de Premier League tegen degradatie vechten, zag Gimenez de overstap niet zitten. Hij kiest daarom liever voor een club die structureel op het hoogste niveau presteert.

Leverkusen, dat dit seizoen in de Champions League speelt, ziet in Gimenez een belangrijke versterking. De club moet echter eerst een speler verkopen voordat de transfer kan worden afgerond. Als dit in de laatste dagen van de transferperiode niet lukt, zou een overstap in de winterstop nog een reële optie kunnen zijn. Gimenez en Leverkusen hebben in ieder geval een wederzijdse interesse uitgesproken.

Gimenez speelt sinds de zomer van 2022 voor Feyenoord, dat destijds zes miljoen euro voor hem betaalde aan Cruz Azul. Sindsdien speelde de 23-jarige spits negentig officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 53 keer scoorde en dertien assists gaf. Behalve het landskampioenschap won Gimenez met Feyenoord ook de KNVB Beker. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een marktwaarde van ongeveer veertig miljoen euro, met een contract dat nog tot medio 2027 doorloopt.