'Tijdens deze wedstrijd kan Davy Klaassen zijn rentree in het Ajax-shirt maken'

'Tijdens deze wedstrijd kan Davy Klaassen zijn rentree in het Ajax-shirt maken'
17 september om 07:55
Laatste update: 17 september om 07:55

Davy Klaassen kan tijdens een aankomende wedstrijd zijn rentree maken voor Ajax. De 31-jarige middenvelder, die afgelopen week al meetrainde op De Toekomst, doorstond maandag met succes de medische keuring. Klaassen tekende een contract tot het einde van dit seizoen.

Wanneer kan Klaassen zijn rentree voor Ajax maken?

Volgens Voetbal International is de verwachting dat hij dinsdag gepresenteerd wordt door Ajax. Het opvallende nieuws is dat Klaassen woensdag al bij de wedstrijdselectie kan aansluiten. De kans is groot dat hij direct inzetbaar is voor het duel tegen Fortuna Sittard.

Hoewel Klaassen snel kan spelen in de Eredivisie, zal hij voorlopig geen minuten maken in de Europa League. De inschrijvingstermijn voor dat toernooi is al verlopen, maar mocht Ajax de knock-outfase bereiken, dan kan hij alsnog worden toegevoegd aan de selectie.

Met de terugkeer van Klaassen voegt Ajax veel ervaring toe. De middenvelder speelde eerder al 321 wedstrijden voor de club. Er waren intern echter wel twijfels of zijn komst de ontwikkeling van talenten als Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson zou vertragen.