Dramatisch nieuws voor Vitesse: Arnhemmers krijgen wederom punten in mindering

Dramatisch nieuws voor Vitesse: Arnhemmers krijgen wederom punten in mindering

Vandaag om 16:03
Laatste update: om 16:06

Vitesse heeft opnieuw een forse straf gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. De club wordt twaalf punten in mindering gebracht, waarvan zes voorwaardelijk. Deze straf volgt op fouten van vorig seizoen, toen Vitesse te laat financiële rapportages aanleverde en onjuiste informatie verstrekte over de sanctiewetgeving. De licentiecommissie besloot nu alsnog in te grijpen.

Hoewel de periodestand onveranderd blijft, zal de puntenaftrek gevolgen hebben voor de eindklassering van Vitesse. Directeur Edwin Reijntjes reageerde op de straf: "Het is vervelend dat de club opnieuw gestraft wordt voor zaken uit het verleden. Zeker in een periode waarin veel positiviteit rondom de club heerst, is dit een klap voor alle Vitessenaren. We willen ons focussen op het vasthouden van de positieve vibe van dit seizoen."

Vitesse heeft ervoor gekozen om niet in beroep te gaan tegen de opgelegde straf van de licentiecommissie. De ploeg van trainer John van den Brom degradeerde vorig jaar uit de Eredivisie en zakt door de puntenstraf van plek tien naar achttien. Vorig seizoen kreeg Vitesse al eens achttien punten in mindering. De club werd vervolgens ternauwernood gered van een faillissement.