'City in mineur: Rodri maanden aan de kant met zware knieblessure'

'City in mineur: sterspeler maanden aan de kant met zware knieblessure'

23 september om 18:00
Laatste update: 23 september om 18:20

Rodri staat voor een lange afwezigheid door een ernstige knieblessure, meldt The Athletic. De middenvelder van Manchester City raakte zondag geblesseerd tijdens het Premier League-duel met Arsenal, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na 21 minuten moest hij het veld verlaten.

De blessure ontstond bij een corner, waarbij Rodri ongelukkig viel en naar zijn rechterknie greep. Hij werd vervangen door Mateo Kovacic. De eerste onderzoeken wijzen op een zware blessure, en er is vrees dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Verdere testen volgen in Spanje.

Rodri won afgelopen zomer met Spanje het EK en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Ook wordt hij gezien als een belangrijke kanshebber voor de Ballon d'Or. Deze blessure komt dus op een uiterst ongelukkig moment. Recent uitte Rodri zorgen over de hoge werkdruk.

"Als het zo doorgaat, hebben we geen andere keuze dan te staken", zei hij. Afgelopen seizoen speelde hij 50 wedstrijden voor City, en dit seizoen dreigde richting de 70 te gaan.