'Oranje krijgt flinke tegenvaller: verdediger mist komende interlands'

'Oranje krijgt flinke tegenvaller: verdediger mist komende interlands'
Vandaag om 06:35

Jan Paul van Hecke moet de komende interlandperiode van Oranje aan zich voorbij laten gaan vanwege een liesblessure. Dat meldt Voetbal International. De verdediger van Brighton & Hove Albion kreeg na medisch onderzoek te horen dat hij niet kan deelnemen aan de wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland.

Van Hecke had al enige tijd last van klachten en ontbrak daardoor al in de wedstrijd tegen Chelsea, die Brighton met 4-2 verloor. De blessure houdt hem nu ook weg van het duel tegen Tottenham Hotspur en de aankomende interlands met het Nederlands elftal. Dit is een domper voor Van Hecke, die vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Duitsland nog zijn debuut maakte in het team van bondscoach Ronald Koeman.

Koeman moet nu op zoek naar een vervanger voor de Nations League-duels. Binnen Brighton was er aanvankelijk angst voor een langere afwezigheid van Van Hecke, maar er is nu hoop dat hij na de interlandperiode weer beschikbaar is, zodat hij kan spelen tegen Newcastle United.

Oranje speelt op vrijdag 11 oktober uit tegen Hongarije en op maandag 14 oktober uit tegen Duitsland. Tot dusver speelden de mannen van Koeman twee van de zes groepswedstrijden in de Nations League, waarin vier punten werden behaald. Komende vrijdag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.