Vincent Schildkamp ziet ‘Kuipvrees’ bij deze Feyenoord-aanvaller

Vincent Schildkamp ziet ‘Kuipvrees’ bij deze Feyenoord-aanvaller

10 oktober om 11:57

Ayase Ueda staat onder vuur na tegenvallende optredens bij Feyenoord. De Japanse spits presteerde goed tegen FC Twente, maar toch twijfelt de media aan zijn kwaliteiten. ESPN-commentator Vincent Schildkamp suggereert zelfs dat Ueda last heeft van 'Kuipvrees'.

Feyenoord haalde Ueda in de zomer van 2023 binnen voor een bedrag van acht miljoen euro, na zijn periode bij Cercle Brugge. De spits, inmiddels 26 jaar, heeft in 47 wedstrijden voor de Rotterdammers zeven keer gescoord en drie assists geleverd. Ondanks zijn winnende treffer tegen FC Twente lijkt hij geen vaste waarde te worden in het team van trainer Brian Priske. Volgens Schildkamp komt dit mogelijk door mentale druk. "Zullen we het woordje ‘Kuipvrees’ een keer laten vallen? Dit is toch onverklaarbaar?", zei hij in Voetbalpraat.

Naast Ueda richtte Schildkamp zijn pijlen ook op Igor Paixão. De Braziliaanse vleugelspeler liet vorig seizoen juist een sterke indruk achter, vooral door zijn inzet en verdedigende werk. Dit seizoen lijkt hij echter moeite te hebben om zijn niveau te halen. "Hij ligt alleen maar op de grond en doet aan alibi-verdedigen", oordeelde Schildkamp. Hij gaf aan dat Paixão vaak te laat schakelt en zijn back onvoldoende ondersteunt, iets waar Priske volgens hem hard aan moet werken.

Ueda krijgt echter op korte termijn geen kans om zich te bewijzen. De Japanner is momenteel met zijn nationale ploeg op pad. Hij speelt eerst een WK-kwalificatiewedstrijd in Saudi-Arabië en treedt daarna aan tegen Australië. Met de afwezigheid van Ueda en de blessure van Santiago Gimenez blijft Feyenoord beperkt in zijn opties in de aanval.