Ajax haalt met Bassey 'prijzige' jongen: 'Soms ook spelers halen die duurder zijn'

20 juli 2022 om 14:35
Laatste update: 20 juli 2022 om 17:02

Ajax heeft Calvin Bassey gepresenteerd deze woensdag. De Amsterdammers zagen de Nigeriaanse verdediger uitblinken in de Europa League-finale tegen Rangers FC. Dat zegt Gerry Hamstra tegen het Algemeen Dagblad.

Bassey moet zo’n 23 euro vast, plus 3,5 miljoen euro aan bonussen kosten. Daarnaast heeft Rangers een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. De Nigeriaans international is in huis gehaald als de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. Maandag rondde Bassey de medische keuring al af in Amsterdam.

"We halen één van de uitblinkers van de Europa League-finale", aldus technisch directeur Gerry Hamstra tegenover het AD. "Wij kenden hem al, maar zijn profiel was anders. Het principe van spelers achter basisspelers klaarstomen, zoals we bijvoorbeeld met Antony en David Neres gedaan hebben, willen we handhaven."

Dat er zo diep in de buidel moet worden getast, is logisch volgens Hamstra. "Als je teveel spelers kwijtraakt, moet je soms ook spelers halen die wat duurder zijn, maar Ajax wel meteen een kwaliteitsinjectie geven. Dat doen we met Steven Bergwijn, Owen Wijndal én Bassey."

Met het afronden van de transfer van Bassey kan er nu jacht worden gemaakt op de volgende twee transferdoelwitten. Brian Brobbey lijkt voor zeventien miljoen euro over te worden genomen van RB Leipzig, terwijl ook Francisco Conceição van FC Porto naar de landskampioen gaat komen. De Portugees moet vijf miljoen euro kosten.