Hamstra: 'Bassey kreeg ook aanbiedingen vanuit de middenmoot in Engeland'

20 juli 2022 om 22:47

Gerry Hamstra is blij met de komst van Calvin Bassey. De technisch directeur van Ajax is van mening dat de Nigeriaans international een goede opvolger is voor de vertrokken Lisandro Martínez.

De Argentijn vertrok voor een bedrag van 57,37 miljoen euro van Ajax naar Manchester United. "Met Calvin Bassey vonden we zijn vervanger. Hij is een open persoonlijkheid, die pas relatief laat in het betaald voetbal terecht is gekomen. Vanuit Leicester City is hij naar Glasgow gegaan. Een jongen die zich echt omhoog heeft geknokt, een beetje vergelijkbaar zoals spelers als Jaap Stam en Virgil van Dijk", vertelt Hamstra in gesprek met Voetbal International.

"Bij Rangers FC heeft zijn ontwikkeling een geweldige vlucht genomen. Hij speelde eerst als back, om vervolgens heel snel te groeien naar centrumverdediger. Daarbij kijken wij dan ook weer heel specifiek naar zijn potentie. Dat telt dus zeker ook in zijn geval mee", vervolgt de technisch directeur. "Natuurlijk kijken we in zijn geval naar een speler die in de Champions League direct van waarde kan zijn, maar het is ook een jongen die én laat in het betaald voetbal terecht kwam én in korte tijd grote stappen heeft gemaakt."

Hamstra laat weten dat Bassey ook heel bewust naar Ajax wilde komen. "Hij kreeg ook aanbiedingen vanuit de middenmoot in Engeland, maar hij zei heel specifiek: ik wil naar Ajax. Met het perspectief dat spelers bij ons hebben en waar nu met Lisandro Martinez weer een concreet voorbeeld van is. Twee á drie jaar en dan door naar de top van de Premier League. Dat is tegelijkertijd ook de spagaat waarin wij als club zitten. Aan de ene kant presteren, maar wij weten ook dat zij, als ze zich ontwikkelen, op een gegeven moment de volgende stap kunnen maken."