Telegraaf: Ajax verlengt met Salah-Eddine en verhuurt back aan Twente

29 juli 2022 om 09:59

Anass Salah-Eddine heeft zijn contract tot medio 2025 verlengd in Amsterdam, meldt De Telegraaf. De talentvolle linksback van Ajax wordt naar verluidt direct verhuurd aan FC Twente. 

Salah-Eddine beleefde de afgelopen maanden een onzekere tijd bij Ajax. Volgens De Telegraaf liepen de gesprekken tussen de twintigjarige linkervleugelverdediger en de regerend landskampioen stuk, maar de twee partijen hebben alsnog overeenstemming bereikt. 'Deze week werden de gesprekken vlotgetrokken', schrijft de ochtendkrant.

Door de komst van Owen Wijndal is er op dit moment weinig perspectief voor de linkervleugelverdediger op een basisplek. Hierdoor hebben de Amsterdammers besloten om hem te verhuren aan FC Twente. In Enschede zal Salah-Eddine de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Gijs Smal.

De twintigjarige back doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waarna hij aansloot bij Jong Ajax. In totaal speelde hij 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij één keer scoorde en één assist leverde. Ook speelde hij in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen tegen Vitesse 26 minuten mee met de hoofdmacht van Ajax.