Duitsers mogen bijna half miljoen bijschrijven als het WK in Qatar wordt gewonnen

25 september 2022 om 18:52

De spelers van het nationale elftal van Duitsland mogen elk vierhonderdduizend euro bijschrijven als het WK in Qatar wordt gewonnen. Dat hebben sleutelspelers Manuel Neuer, Thomas Müller, Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan afgesproken met de Duitse bond DFB. 

Bernd Neuendorf (foto), voorzitter van de DFB, deelt dat nieuws op zondag. "Uiteindelijk zijn we tot een voor iedereen acceptabele oplossing gekomen", zegt de voorzitter over het afgesproken bedrag. Duitsland won in 2014 voor het laatst de wereldtitel. Destijds werd Argentinië in de blessuretijd verslagen door een treffer van Mario Götze. 

De Duitse spelers konden in 2018 een bedrag van drieënhalf ton verdienen bij een WK-overwinning en dat bedrag is dus opgeschroefd. Toen het WK in 2014 wél gewonnen werd, kreeg iedere speler drie ton. 

Dat de bedragen bekend worden gemaakt bij de DFB, betekent niet dat de KNVB dergelijke cijfers zal noemen. De Nederlandse voetbalbond houdt de afgesproken bedragen bij goede WK-resultaten doorgaans voor zich.