Ook Parijs boycot WK in Qatar, geen grote schermen aanwezig in Franse hoofdstad

4 oktober 2022 om 12:15
Laatste update: 4 oktober 2022 om 12:54

De Franse hoofdstad Parijs heeft maandagavond besloten het WK in Qatar, dat in november en december plaatsvindt, plaatselijk te boycotten. Het houdt in dat er geen reuzenscherm in de stad wordt geïnstalleerd om de wedstrijden te volgen. 

Dat maakt de gemeente van Parijs maandagavond bekend. Parijs volgt daarmee het voorbeeld van steden als Lille, Strasbourg, Reims, Bordeaux en Marseille. De gemeenteraadslid voor sport in Parijs, Pierre Rabadan, had zo zijn redenen voor het besluit. "Het betreft de voorwaarden van de organisatie van dit WK, zowel wat betreft het ecologische als het sociale aspect", liet Rabadan weten aan persbureau AFP.

De organisatie van Qatar ligt al sinds het begin van de voorbereidingen op het WK onder vuur wegens de slechte arbeidsomstandigheden en het hoge dodental onder de werkers. Naast het sociale aspect wordt ook benoemd dat het WK op een slecht moment wordt uitgezonden, namelijk november en december, meldt L'Équipe. Zelfs bij een goed resultaat van Les Bleus zullen de wedstrijden niet op een groot scherm kunnen worden bekeken in Parijs.