Brobbey: 'Als je twee keer op rij scoort, kan trainer je er niet zomaar uithalen'

22 oktober 2022 om 22:23

Ajax won zaterdagavond eenvoudig van RKC Waalwijk (1-4). Brian Brobbey mocht in de basis beginnen van Alfred Schreuder en betaalde dat vertrouwen terug met twee goals.

De spits genoot tegen de Brabanders. "Vandaag ben ik weer belangrijk met twee goals en we hebben weer gewonnen. Goed toch?", aldus Brobbey tegenover ESPN. "Als je twee wedstrijden achter elkaar twee keer scoort, dan vind ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen."

De jeugdexponent van de Amsterdammers wordt gewezen op het feit dat hij de enige speler in de geschiedenis van de Eredivisie die meer dan vijf doelpunten heeft gemaakt en tegelijkertijd maar 68 minuten nodig heeft. Na zaterdagavond zijn dat maar 64 minuten. "Mooi om te zien, mooi om te horen. Er komen alleen nog maar meer goals bij."

Vervolgens wordt gevraagd of de aanvaller tot veertig doelpunten kan komen, een aantal waar hij uitgerekend op uitkomt als hij op dit tempo doorgaat en 33 wedstrijden tachtig minuten speelt. "Wie weet?", lacht Brobbey. "Laat me gewoon eerst lekker mijn spel spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. Dan zien we wel verder."

Brobbey lijkt zijn basisplaats bij Ajax heroverd te hebben en mag zelfs hopen op het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal nam de aanvaller op in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De spits weet wat hem te doen staat. "Als ik mijn best blijf doen, hoop ik erbij te zitten."