Memphis mist duel met Viktoria Plzen, ook redder in nood Lewandowski ontbreekt

31 oktober 2022 om 09:14

Memphis Depay zit niet bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona, dat dinsdagavond op bezoek gaat bij Viktoria Plzen. De Nederlander heeft niet veel kansen meer om nog wedstrijdritme op te doen voordat het WK van start gaat in Qatar. 

Memphis raakte 22 september geblesseerd aan zijn bovenbeen en heeft sindsdien nog niet in actie kunnen komen. De aanvoerder van het Nederlands elftal is vaste keus voor Louis van Gaal en het ontbreken van wedstrijdritme zal een zware domper zijn voor Oranje, dat 21 november aftrapt tegen Senegal. Met nog maar drie weken te gaan dringt de tijd voor Memphis om op tijd wedstrijdfit te raken.

Robert Lewandowski reist eveneens niet af naar Tsjechië. De Pool was het afgelopen weekend nog de redder in nood met het enige doelpunt in de blessuretijd tegen Valencia CF. Barça is al uitgeschakeld in de Champions League en speelt nergens meer voor, waardoor Xavi een mogelijkheid ziet de Poolse spits rust te geven. Lewandowski miste de afgelopen 62 duels nog geen wedstrijd voor Bayern München of Barcelona.