Advocaat maakt zich niet druk om blessure Memphis: 'Denk dat hij dit bewust doet'

31 oktober 2022 om 21:19

Memphis Depay is met een race tegen de klok. De Oranje-international is momenteel herstellende van een blessure bij FC Barcelona, wat geen ideale situatie is met nog maar drie clubwedstrijden voordat het WK van start gaat. Dick Advocaat maakt zich geen zorgen vertelt hij bij het programma Rondo op Ziggo Sport.

"Ik vind Memphis een natuurtalent. Die is ook echt bezig om zichzelf te verbeteren", aldus Advocaat, die daarna een opmerkelijke uitspraak doet. "Hij is nu met het Nederlands elftal bezig en niet met FC Barcelona, ik denk dat hij dit gewoon bewust doet."

"Ja, ik denk dat hij gewoon echt fit wil zijn als hij straks binnenkomt bij het Nederlands elftal", vervolgt de trainer die bondscoach is geweest van zeven landen. "Hij komt sowieso niet aan de bak bij Barça, dus niet die neemt geen risico."

Heeft Memphis dan geen ritme nodig? "Het is te hopen voor hem, en voor ons", aldus Marco van Basten, die de Oranje-international hoog heeft zitten. "Ik weet het niet zo goed, zo goed ken ik hem niet maar het is wel een jongen die natuurlijk meer kwaliteit heeft dan de anderen. Hij is één van de sterkste aanvallers die we hebben. Hij moet alleen wel een bepaald niveau kunnen blijven aantikken."