Oud-ploeggenoot looft Messi: 'Verdedigers denken dat hij niet geïnteresseerd is'

1 november 2022 om 09:51
Laatste update: 1 november 2022 om 09:56

Thierry Henry is van mening dat Lionel Messi dit seizoen in bloedvorm verkeert. De Argentijn geeft verdedigers het idee nooit in de wedstrijd te zitten, maar dat is volgens de Fransman om een goede reden. 

Henry denkt dat verdedigers de Argentijn, die moeilijk op gang kwam bij Paris Saint-Germain, nog altijd onderschatten. "De meeste verdedigers raken in de war omdat Messi niet geïnteresseerd lijkt in het begin van de wedstrijd. Daarna verandert hij ineens van snelheid. Ik heb jarenlang met hem gevoetbald en Messi steekt dit seizoen in een beangstigende vorm", zei de voormalig voetballer en analist op CBS. 

De analyse van Henry doet denken aan de woorden van Pep Guardiola, voormalig trainer van de kleine Argentijn. "Hij is niet uit de wedstrijd, hij doet mee. Hij blijft zijn hoofd bewogen... links, rechts, links, rechts. Hij voelt aan waar de zwakte ligt van de verdediging. Na vijf of tien minuten heeft hij die kaart in zijn hoofd en kan hij beginnen", stelde de Spaanse manager in 2021 tegenover Marca