Van Nistelrooij hoopt op 'gunstige loting': 'Hoeft van mij niet zo spectaculair'

4 november 2022 om 08:35
Laatste update: 4 november 2022 om 08:38

Ruud van Nistelrooij toonde zich donderdagavond een tevreden man na de overwinning van PSV tegen FK Bodø/Glimt (1-2). De blik van de trainer kan nu op het restant van de Europese campagne, maar ook op de topper tegen Ajax van aankomend weekend.

Aangezien Arsenal met 1-0 won van FC Zürich, veranderde de overwinning van PSV niets aan de ranglijst. Dat betekent dat de tweede plaats in de groep een feit is. "Er stond weinig op het spel, dus het was geen wedstrijd op leven of dood. Ik ben tevreden over hoe we hebben gespeeld. Als ik zie hoe de jongens het gedaan hebben, kan ik alleen maar tevreden zijn. Jongens die veel hebben gespeeld, hebben we rust kunnen gegeven en andere jongens konden minuten krijgen. Alles bij elkaar een hele goede avond", begon Van Nistelrooij bij ESPN.

Aanstaande maandag krijgen de Eindhovenaren te horen wie ze zullen treffen in de tussenronde van de knock-out fase van de Europa League. Met ploegen als Juventus, FC Barcelona, Sporting Portugal, Bayer Leverkusen, Sevilla en Shakhtar Donetsk staan afgevallen Champions League-ploegen te wachten. "Het hoeft van mij niet heel spectaculair en sterk. Alle ploegen zijn sterk, maar er zijn uitschieters, dus laten we maar zo gunstig mogelijk loten", vervolgde de trainer hoopvol.

Over twee dagen staat de Eredivisietopper tegen Ajax op het programma. Verliest PSV die topper, dan is de achterstand zeven punten, een misschien wel onoverbrugbaar gat. "Het zijn wedstrijden opzich. De stand neem je niet mee. Wij vliegen de wedstrijd aan zoals altijd en daarin willen we maximaal presteren. Daarna zien we wel hoe het ervoor staat."