Van Nistelrooij over debutant: 'Geweldig als je terugkomt van zo'n blessure'

4 november 2022 om 16:07

PSV-talent Emmanuel van de Blaak kreeg donderdagavond tegen Bodø/Glimt de eer om voor het eerst in de hoofdmacht van de Eindhovenaren te spelen. De verdediger – die normaal gesproken zijn minuten maakt bij Jong – mocht invallen in minuut 91.

Van de Blaak komt van ver. De jonge verdediger liep eind 2020 een zware knieblessure op, die hem voor lange tijd aan de kant hield. Toch besloot PSV om zijn contract te verlengen, waar hij de club destijds meer dan dankbaar voor was. De verdediger ligt nu tot 2025 vast in Eindhoven.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax, kwam Van Nistelrooij nog even terug op het debuut van Van de Blaak. "Hij heeft zijn debuut gemaakt, dat is een geweldig moment als je zeventien jaar bent en terug bent van een kruisbandblessure. Hij is een groot talent uit de opleiding", zei de trainer, die ook nog goede woorden over had voor andere talenten.

"Ook andere jongens uit de opleiding doen het goed. Bakayoko heeft zijn eerste Europese goal gemaakt, Oppegård heeft negentig minuten gespeeld, Ledezma en Hoever ook. De jonge jongens hebben zich goed laten zien."