Berghuis positief: 'De realiteit is als we winnen, dat we bovenaan staan'

8 november 2022 om 18:48

Steven Berghuis kijkt vol vertrouwen uit naar het thuisduel met Vitesse. De Ajax-middenvelder ziet dat er nog genoeg rek in de selectie van de Amsterdammers zit.

"Ik verwacht dat we drie punten pakken en dat we ons spel laten zien met lef en bravoure", vertelt Berghuis tegenover Ajax TV. "De realiteit is als we winnen dat we bovenaan staan. Tuurlijk voelt het niet zo, maar we moeten dat niet uit het oog verliezen. We moeten blijven winnen om daar te blijven staan."

"Ik vind niet dat er te negatief naar ons wordt gekeken. Je mag het benoemen zoals het is", aldus de Oranje-international. "Vorig seizoen gingen we met een achterstand de winterstop in, hopelijk nu met een voorsprong. Als je in de winter bovenaan staat doe je het goed, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor het feit dat er nog genoeg ontwikkelingen in de ploeg zitten."

Berghuis laat weten dat de nederlaag tegen PSV hard aankwam bij de Ajacieden. "Iedereen was nog wel teleurgesteld, maar de knop moet om want we hebben nog twee belangrijke wedstrijden te gaan. Die moeten we winnen. Van een stijgende lijn kan je niet echt spreken als je wedstrijden tegen gelijkwaardige teams verliest. We werken er wel hard aan; nu moeten we dat vertalen naar de wedstrijd", besluit de dertigjarige middenvelder.