Goudhaantje Manhoef kreeg kramp tijdens counter: 'Dacht gewoon rennen, rennen'

9 november 2022 om 23:15
Laatste update: 10 november 2022 om 00:14

Million Manhoef was de grote man aan de kant van Vitesse in de wedstrijd tegen Ajax (2-2). De back was met twee doelpunten goed voor de gehele Arnhemse productie, die vooral tot stand kwam omdat hij aan het 'rennen, rennen, rennen' was.

Waar ze bij Ajax diep teleurgesteld zijn met het resultaat, gaat de vlag uit bij Vitesse. "Ja, het is heel mooi", begint Manhoef voor de camera’s van ESPN. "We hebben de punten hard nodig. In de Johan Cruijff Arena een punt halen is dan gewoon een goed resultaat en daar ben ik blij mee, zeker ook met dat ik het team kon helpen."

Het was vijf wedstrijden geleden dat Manhoef een basisplaats kreeg bij Vitesse, iets waar hij het naar eigen zeggen best moeilijk mee had. "Dat was balen natuurlijk. De trainer maakt keuzes en daar kan ik niet zo veel over zeggen. Vandaag heb ik me in ieder geval laten zien en daar ben ik blij mee."

De twee doelpunten van Manhoef kwamen op soortgelijke wijze tot stand, via twee goed uitgevoerde Vitesse-counters. "Ik keek om me heen en toen zag ik dat er eigenlijk niet zo veel mensen met me mee waren. De laatste touch was een klein beetje ver, maar ik ben snel genoeg om hem nog binnen te tikken. Het was gewoon rennen, rennen, rennen en dan kijken waar de keeper staat", aldus de back over de eerste goal.

Tijdens zijn tweede doelpunt kwam het fysieke aspect om de hoek kijken. "Ik had kramp tijdens dat ik aan het rennen was. Ik zag die bal en wist: ja nu ben ik weg. Omdat ik kramp had moest ik even inhouden, maar het was een mooie goal."