De Jong sluit zich aan bij woorden Van Gaal: 'Zegt dat al een tijdje tegen ons'

14 november 2022 om 22:57
Laatste update: 14 november 2022 om 23:01

Frenkie de Jong keerde maandag samen met de rest van het Nederlands elftal terug in Zeist. De middenvelder van FC Barcelona die een uitstekende periode heeft bij zijn club, gelooft net als bondscoach Louis van Gaal in een succesvol Oranje-WK.

Op de spraakmakende persconferentie van afgelopen vrijdag liet bondscoach Van Gaal los wat hij als doelstelling voor ogen heeft. De 71-jarige Amsterdammer draaide er niet omheen: wereldkampioen worden. "Natuurlijk gaan wij ervoor om wereldkampioen te worden" sloot ook De Jong zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Je gaat niet naar het toernooi om de groepsfase te overleven. Je doet mee om te winnen. Het moet natuurlijk gaan blijken, maar we hebben er wel vertrouwen in."

Dat Van Gaal gelooft in de eindzege, komt voor de dribbelaar niet als een verrassing. "Nee dat verbaast met niet. Hij zegt dat al een tijd tegen ons dus het verbaast met niet dat hij zich daar zo uitgesproken over uitspreekt", vervolgt De Jong, die vooral vertrouwen heeft in zijn teamgenoten. "We hebben een heel goed team met veel kwaliteit. Ik denk dat we als team ook heel sterk zijn. Als je een beetje in het toernooi kan groeien en het valt een beetje goed, dan maken wij een goede kans. Ik denk dat er heel veel landen zijn die kwaliteit hebben, maar ik weet niet of er veel landen zijn die beter zijn dan wij."

Samen met de andere 25 Oranje-spelers reist De Jong dinsdag af naar Qatar om zich voor te bereiden op de wedstrijden tegen Senegal, Ecuador en Qatar.