Van Gaal clasht weer met Driessen: "Het is iedere keer hetzelfde met jou"

16 november 2022 om 10:32
Laatste update: 16 november 2022 om 11:04

Het Nederlands elftal is nog geen etmaal in Qatar, of de eerste discussie tussen De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen en Louis van Gaal is een feit. De journalist stelde de bondscoach vragen over de afhandelingen van de situatie rondom Jasper Cillessen, waar Van Gaal niet van gediend bleek.

Op het persmoment in Doha kreeg Driessen als laatste het woord van de aanwezigen en vraagt Van Gaal of hij denkt de situatie met Cillessen goed te hebben afgehandeld. "Alleen jij kan deze vraag stellen, dat blijkt wel...', begint de bondscoach zichtbaar gefrustreerd. "Je denkt toch niet dat ik spelers selecteer die ik na alle vergelijkingen en analyses die ik maak, de slechtste spelers opstel? Er is geen discussie mogelijk. Wij hebben anderhalf jaar gezien wat zestig spelers hebben geleverd en wij hebben gekozen. En dat is het. Punt."

Vervolgens reageert Driessen door te stellen dat het vooral 'om de manier waarop' gaat. Hij vraagt zich af of Van Gaal de 63-voudig international niet zelf had moeten bellen. "Anderhalf jaar lang heeft Frans Hoek de communicatie met de keepers gedaan. Waarom zou ik dat uit zijn handen nemen? Het is als gewoonlijk... Het is iedere keer hetzelfde... Ik geef geen antwoord meer. Het gaat niet om spelers die thuis zijn", aldus de 71-jarige oefenmeester.