Van Gaal herhaalt uitspraak: "Ik heb het over wereldkampioen worden"

16 november 2022 om 11:44

Louis van Gaal heeft zijn uitspraak nog maar eens herhaald: de Oranje-bondscoach denkt dat het Nederlands elftal een reële kans maakt om wereldkampioen te worden. Desalniettemin erkent hij dat zijn selectie niet de beste voetballers van het toernooi herbergt.

"Maar ik geloof in teambuilding en tactiek", zegt Van Gaal voorafgaand aan de training in Doha op de persconferentie. "Dan kunnen we ver komen. We hebben ook geluk nodig." Met ver komen, bedoelt hij het toernooi winnen, zo blijkt. "Ik heb het erover om wereldkampioen te worden. Als je je dat kunt inbeelden, kun je het op het veld ook doen."

"We hebben de spelers die het tactische plan kunnen uitvoeren", aldus Van Gaal. In aanloop naar de eerste groepswedstrijd tegen Senegal lijkt de 71-jarige bondscoach te kunnen beschikken over een nagenoeg volledig fitte spelersgroep.

Alleen achter de namen van Memphis Depay en Denzel Dumfries staan nog vraagtekens. Later in de persconferentie gaf Van Gaal aan dat een basisplaats voor de FC Barcelona-aanvaller eventueel tot de mogelijkheden behoort.