Blind waakt voor Qatar: 'We zijn niet in de positie om te onderschatten'

27 november 2022 om 16:55
Laatste update: 27 november 2022 om 16:59

Daley Blind ziet dat het niveauverschil tussen de landen op het WK kleiner geworden is. Onder meer Costa Rica en Iran herpakten zich door na een grote nederlaag de tweede groepswedstrijd wel te winnen.

"Het niveau van veel landen komt dichterbij elkaar te liggen", vertelt Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er zijn veel interessante uitslagen. Hoe dat kan? De voorbereiding is kort geweest, korter dan normaal. Dat zou iets kunnen zijn. Maar dat is zoeken naar excuses, we kijken naar onszelf. Er zijn gewoon geen makkelijke wedstrijden op een WK. Ook Qatar dinsdag niet. Dat land wil de eer in eigen land hoog houden. Die gaan straks als de brandweer. En wij zijn zeker niet in de positie om teams te onderschatten."

Bondscoach Louis van Gaal zei voorafgaand aan het WK dat Oranje een grote kans maakt om wereldkampioen te worden. Blind gelooft in het doel van de oefenmeester. "Ik weet niet of het stoere praat was. Je hebt ambities en onze trainer spreekt die ook hardop uit. Ik heb liever dat hij dat zegt dan dat hij roept: we hebben hier niets te zoeken. Maar je hoeft ons niet te vertellen dat het een lastige opgave is."