Schmidt verwacht een rustige transfermaand: "Niemand heeft zich bij me gemeld"

18 december 2021 om 17:16

Roger Schmidt verwacht niet dat er veel zal gebeuren bij PSV in de aankomende transferperiode, maar sluit niet uit dat zich een buitenkans voordoet. De trainer is erg tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg en ziet in principe geen reden om veranderingen aan te brengen in de selectie. 

"Als we geen grote problemen met blessures hebben en er voldoende opties zijn, verwacht ik niet dat de winter een periode is om grote veranderingen aan te brengen", zegt Schmidt in gesprek met Het Eindhovens Dagblad. "Ik verwacht een rustige periode aan het einde van dit jaar. Je weet het in januari nooit helemaal zeker, want je moet altijd ogen en oren open hebben. Als er ergens een kans is, moet je scherp zijn."

Vooralsnog lijkt er ook niemand te willen vertrekken uit Eindhoven. "Niemand heeft zich bij me gemeld of een vertrek mogelijk is", zegt Schmidt. "Ik vertrouw in de spelers die ik tot mijn beschikking heb." De Duitse oefenmeester staat met zijn ploeg bovenaan in de Eredivise. "Een aantal spelers heeft zich goed ontwikkeld, ook degenen die al langer hier in Eindhoven zijn."

PSV speelt zondagmiddag om 16.45 uur een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, dat op de zestiende plaats terug te vinden is. De Eindhovenaren zullen bij winst hoe dan ook uitlopen op een van de twee grote concurrenten Ajax en Feyenoord, aangezien zij het tegen elkaar opnemen in De Klassieker.