Perez hekelt houding Feyenoord: 'Dan zou ik als Twente ook zeggen: kom maar niet'

Perez hekelt houding Feyenoord: 'Dan zou ik als Twente ook zeggen: kom maar niet'

11 januari 2023 om 11:57

De transferperikelen rondom Ramiz Zerrouki hebben de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig gehouden. De soap wordt bij Voetbalpraat van ESPN uitvoerig besproken. Vooral Kenneth Perez is kritisch op de houding van Feyenoord.

"Feyenoord heeft in de zomer 4,5 miljoen geboden", begint Leon ten Voorde. "Wat je daar ook van vindt, daarvoor krijg je Zerrouki niet. Hij is Algerijns international, dat is nu eenmaal de markt. Dat kunnen wij allemaal wel veel geld vinden, maar dat is nu eenmaal zo. Vorige week hebben ze het bod verhoogd, maar niet dusdanig dat je in de buurt komt van het bedrag dat ze voor Timber hebben betaald. Dan weet je gewoon dat je hem niet krijgt. Ze hebben er maanden over kunnen doen om een goed bod voor te bereiden. Nu moet je een keer doorpakken of niet."

"Iedereen weet dat ze voor Zerrouki 7 à 8 miljoen willen hebben, de lat hebben ze met Timber daar zelf neergelegd", voegt Perez daaraantoe. "Dan bied je vier miljoen, dan zou ik als Twente ook zeggen: kom dan maar niet."

Volgens Ten Voorde was een arbitragezaak nooit aan de orde voor Zerrouki. "Nee, dat heeft hij niet gezegd", verklaart de journalist. "Dat is door Rotterdamse fansites geopperd. Je moet je altijd afvragen hoe betrouwbaar dat is. Als ik de geluiden moet geloven dat is een arbitrage zaak vanuit de kant van Zerrouki kansloos."

"Waarom zou hij ook", gaat Perez verder. "Ik vind dit niet zo’n ongelooflijke stap dat hij alles in het werk moet stellen om op die manier weg te gaan. Ze staan er hartstikke goed voor."