Mogelijke Jans-opvolgers besproken: "Ik zit hier niet voor een open sollicitatie"

vertrek jans bij fc twente maakt de tongen los
13 februari 2023 om 06:51
Laatste update: 13 februari 2023 om 07:29

Ibrahim Afellay schuift Maurice Steijn naar voren als potentiëel nieuwe hoofdtrainer bij FC Twente. De analisten aan tafel bij Studio Voetbal zijn unaniem: het wordt voor de opvolger van Ron Jans een zwaar karwei om de prestaties bij de Tukkers van de afgelopen jaren te evenaren.

Zondag werd bekend dat na afloop van het huidige seizoen zowel Jans als technisch directeur Jan Streuer zullen vertrekken. Onder het bewind van het duo is het team uit Enschede weer uitgegroeid tot stabiele (sub)topper in de Eredivisie. "De club was op sterven na dood", zegt Afellay bij Studio Voetbal. "In de afgelopen jaren hebben ze met beperkte middelen transferwaarde op het veld neergezet. Vorig seizoen hebben ze Europees voetbal gespeeld... Ik wens de mensen die nu instappen een prettige wedstrijd."

De oud-voetballer weet wel wie er geschikt is om zich over de erfenis van Jans te ontfermen. "Maurice Steijn, als je ziet wat hij bij Sparta teweeg heeft gebracht." Met Sparta presteert de Hagenaar boven verwachting getuige de zesde plek op de ranglijst en daarnaast staat bij Twente momenteel zijn zoon Sem Steijn onder contract."

Afellay krijgt bijval van Rogier Meijers. "Hij doet het uitstekend. Je hebt best wel grote schoenen om te vullen. Steijn heeft fantastisch werk geleverd bij Sparta." De NEC-trainer wordt vervolgens gevraagd of hij zelf open staat voor de vacature. "Ik zit hier niet voor een sollicitatie. Dat is niet aan de orde nu." Eind februari staat een tweede gesprek tussen Meijers en de Nijmegenaren gepland over een eventuele contractverlenging.