Streuer vol lof over Bruggink

Streuer vol lof over Bruggink: 'Een uitstekende jongen voor de club'

13 februari 2023 om 10:22

Jan Streuer heeft het volste vertrouwen in Arnold Bruggink als mogelijke opvolger. De technisch directeur van FC Twente verlaat na dit seizoen de club met trainer Ron Jans en wil de volgende TD graag helpen alles op poten te zetten bij de club.

Streuer sprak na afloop van het duel tussen FC Twente en Volendam met ESPN over zijn naderende vertrek en de mogelijke opvolger. "Er wordt gesproken over een mogelijke vervanger, dat gebeurt al drie jaar lang vanaf het moment dat we kwamen. Die man is in beeld, Arnold Bruggink. Hij maakt een goede kans, denk ik", meent Streuer.

"Hij is een uitstekende jongen voor de club. Komt uit de regio, heeft op niveau gevoetbald en het Nederlands elftal. Ik denk dat hij een prima vervanger kan zijn en ik wil hem graag helpen. De eerste maanden kunnen we dat samen doen."

Volgens Streuer is het een goed moment om de knoop door te hakken. "Ik denk dat het voor de club makkelijker was geweest als ze vorig jaar hadden gezegd: willen jullie tekenen voor twee jaar? Dan hadden we dat wel gedaan. Dat is niet gebeurd en daarom is dit het goede moment om te stoppen. Twente staat weer waar het moet staan, bij de eerste zes. Het is een prima moment om het te doen. Als Ron Jans had gezegd dat hij doorwilde, had ik het misschien ook wel gedaan. Ik heb geen haast verder."