Kökçü wil prijzen pakken met Feyenoord: 'Dat beseft iedereen binnen de club'

Kökçü wil prijzen pakken met Feyenoord: 'Dat beseft iedereen binnen de club'

1 maart 2023 om 07:49

Orkun Kökçu is 'enorm trots' dat hij de aanvoerder van Feyenoord is. De middenvelder hoopt dit seizoen de nodige prijzen te pakken met de Rotterdammers.

In de Eredivisie is Feyenoord op de goede weg. De Rotterdammers staan eerste met drie punten voorsprong op Ajax. "Maar iedereen in en rond de Kuip weet dat het nog niet één, twee, drie zal lukken", aldus Kökçü tegenover het Algemeen Dagblad. "Dan moet alles kloppen de laatste maanden. Natuurlijk hebben we ambities. Je wil kampioen worden, de bekerfinale halen en FC Shakhtar Donetsk uitschakelen. Maar daar moet nog heel veel voor gebeuren en dat beseft iedereen binnen de club. Dan moet je gewoon heel constant presteren."

Sommige fans van de Rotterdammers vinden dan ook dat er vol gefocust moet worden op de Eredivisie. De bekeraspiraties zouden op een lager pitje moeten staan. "Maar zo denken wij zeker niet. Als speler wil je meedoen op alle fronten en als het zover is, laat je dat niet opeens schieten. Bovendien zitten we al in de kwartfinale en als we daadwerkelijk Heerenveen uitschakelen is de finale in ons eigen stadion al heel dichtbij. Het is een cliché natuurlijk, maar die beker is een snelle weg naar succes."

Feyenoord neemt woensdagavond op tegen sc Heerenveen en hoopt in Friesland de halve finale van de KNVB beker te halen. "Als je vol in de race wil blijven, moet je die prestaties blijven neerzetten en liefst nog verbeteren. Te beginnen in Heerenveen."