Van Gaal stelt journalist retorische vraag: 'Hoeveel inwoners heeft Qatar?'

25 maart 2022 om 16:02

Louis van Gaal heeft tijdens de persconferentie vrijdag nog maar eens bevestigd absoluut geen voorstander te zijn van Qatar als gastland van het WK. Volgens de Oranje-bondscoach is de toewijzing aan een 'niet-voetballand' niet per se slecht, maar had er kritischer moeten worden gekeken naar het staatje in het Midden-Oosten.

Tijdens het persmoment wordt Van Gaal gevraagd of hij wel achter de beslissing van de FIFA stond om het WK van 1994 in de Verenigde Staten te organiseren, waar voetbal niet de volksport nummer één is. "Ik ben het daarmee eens. Maar hoe groot is Amerika en hoe groot is Qatar en hoeveel inwoners heeft Qatar en Amerika?", stelt de keuzeheer tijdens het persmoment een retorische vraag.

"Waarom dan nu opeens Qatar", zucht hij. "Ik kan alleen maar zeggen dat de doelstelling waarom Qatar is gekozen... Die vind ik bulshit", vertelde de Amsterdammer onlangs al aan de NOS. Zaterdag fungeert Denemarken als sparringpartner van Nederland, ter voorbereiding op de eindronde van 2022.