FIFA en Qatar vol met vragen na Van Gaal-kritiek: 'Nu moeten wij brief schrijven'

29 maart 2022 om 09:48

De KNVB heeft een brief geschreven aan de FIFA en WK-gastland Qatar, meldt De Telegraaf. De bond heeft in die brief de pittige uitspraken van bondscoach Louis van Gaal uitgelegd.

De trainer van het Nederlands elftal gaf in een persconferentie aan het 'bullshit' te binden dat er een eindtoernooi in Qatar wordt georganiseerd. "Dat is ook tactiek, hoe ik het zei. Ik denk over alles na", reageerde Van Gaal maandag op zijn eerdere uitspraken. "Ik heb in het verleden al dezelfde vraag met hetzelfde antwoord gegeven. Dat is wel weer een tijd terug en je moet jezelf niet herhalen."

"Ik wil er nu niet al te veel over zeggen, want andere organisaties moeten dat doen", aldus de bondscoach. "Wat heeft het nou voor zin om één trainer te laten roepen wat hij denkt. De tactiek was dat ik er niet meer veel over wilde zeggen, omdat het de Nederlandse houding en hoe ze het willen oplossen schaadt. Nu moeten wij weer een briefje schrijven naar de organisatie en ze moeten mij heel houden en hen heel houden. Dat is politiek. Nu zeg ik weer veel te veel, maar ik heb wel gelijk."

De FIFA en Qatar hebben contact opgenomen met de KNVB. "Zij stuurden ons wat vragen naar aanleiding van de uitspraken van Louis", aldus secretaris-generaal Gijs de Jong in het Algemeen Dagblad. "Daar hebben wij op geantwoord. Veel spannender is 't niet."