'Manchester United en Ajax in gesprek: Britten vragen naar afkoopsom Ten Hag'

30 maart 2022 om 19:30
Laatste update: 30 maart 2022 om 19:34

Manchester United heeft zich bij Ajax gemeld om te vragen naar de afkoopsom van Erik ten Hag. De oefenmeester van de Amsterdammers staat al een langere periode in de belangstelling van de Britse grootmacht om interim-trainer Ralf Ragnick volgend seizoen op te volgen in Manchester.

Dat meldt Sky Sports. Verleden week heeft Ten Hag al gesprekken gevoerd met een kleine delegatie van Manchester United. De trainer van Ajax heeft een goede indruk achtergelaten en de officiële gesprekken werden als 'zeer positief' ervaren door beide partijen.

Volgens het Britse medium heeft Ajax toestemming gegeven aan Ten Hag om in gesprek te gaan met de Britse grootmacht. De Amsterdammers zouden zelf ook al met Manchester United in gesprek zijn gegaan over het mogelijke proces, wanneer Ten Hag Ajax zou verlaten. Aangezien de regerend landskampioen nog volop in de titelrace met PSV zit, hebben de clubs gesproken over de eventuele timing van de presentatie van de Nederlandse oefenmeester.

De nummer zes van de Premier League heeft laten weten dat Ten Hag niet de enige kandidaat is om Ragnick volgend seizoen op te volgen. Zo zouden Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) en Luis Enrique ook nog op het wensenlijstje van Manchester United staan.