Laporta pleit alsnog voor Super League: 'Strijden tegen geldmachines PSG en City'

2 april 2022 om 17:02

Joan Laporta blijft geloven in een Super League. De clubpresident van FC Barcelona ziet het als de enige manier om het Europese voetbal te redden van het grote geld buiten de Europese Unie. 

"Het gaat vooruit", zegt Laporta over de Super League-plannen in gesprek met TVE. "We promoten het project samen met Florentino Pérez (clubpresident Real Madrid, red.), met wie ik vaak spreek. Het is een manier om het Europese voetbal te redden. Het is duidelijk dat de nieuwe opzet in het kader van het Europese voetbal moet passen en niet de binnenlandse competities mag vernietigen, die essentieel zijn voor ons", zegt de clubdirecteur.

"We kunnen niet toestaan dat het Europese voetbal in handen is van staten die niet tot de Europese Unie behoren", vervolgt Laporta. "Het is duidelijk dat Manchester City en Paris Saint-Germain een geldmachine hebben en daar strijden wij tegen", zegt de directeur resoluut. 

"Andere clubs zwijgen over het probleem, maar op de achtergrond geven ze ons steun", besluit Laporta. De drie clubs die op de voorgrond nog strijden voor een Super League zijn Juventus, Real Madrid en Barcelona.