'Manchester United twijfelt om diverse redenen aan komst van Ten Hag'

6 april 2022 om 15:18

Volgens The Indenpendent is Manchester United nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Erik ten Hag. Volgens de Britse krant zijn de beleidsbepalers van de Engelse club niet 'omvergeblazen' door de Ajax-trainer, die nog wel altijd als favoriet geldt.

Ralf Rangnick vertrekt aankomende zomer bij Manchester United wanneer zijn dienstverband als interim-manager eindigt. Ten Hag zou gevraagd naar zijn toekomstplannen met United aangegeven hebben te willen werken met een plan voor de komende vijf jaar. Daarnaast wil hij de fysieke gesteldheid van de spelers verbeteren, die wat hem betreft te wensen overlaat.

De krant baseert zich op bronnen wanneer het stelt dat Ten Hag 'geen ijzersterke zaak heeft gemaakt voor zijn benoeming' en hij de 'clubleiding niet omvergeblazen heeft'. Daarnaast zou er verdeeldheid heersen over de achtergrond van de Oldenzaler bij de Manchester United-spelers. The Mancunians hebben slechte ervaringen met spelers afkomstig uit de Eredivisie, met Memphis Depay en Donny van de Beek als meest recente voorbeelden.

Ten Hag zou in het gesprek tot de conclusie zijn gekomen dat de 'Champions League-vorm' er simpelweg niet is bij de in verval geraakte grootmacht. Om de selectie op peil te brengen zou de beoogde manager een lijst met spelers hebben ingediend waarop eveneens diverse namen van Ajacieden op prijkten.

Voor Tottenham Hotspur was het 'ontbrekende charisma' van Ten Hag een reden om af te haken in de strijd om diens handtekening. Mogelijk kleeft dat stempel nog steeds aan de oefenmeester. Mauricio Pochettino van Paris Saint-Germain is de andere kandidaat. Zijn komst moet The Red Devils naar verluidt dertig miljoen euro kosten, waar Ten Hag beduidend goedkoper is: inclusief afkoopsom komen voor hem de uitgaven uit op een bedrag van om en nabij de vijf miljoen euro.