'FC Barcelona-conclusie: individu verkocht duizenden tickets aan Eintracht-fans'

21 april 2022 om 11:50

FC Barcelona heeft conclusies getrokken uit het onderzoek dat de club instelde naar aanleiding van de aanwezigheid van tienduizenden Eintracht Frankfurt-fans in Camp Nou. Tijdens de Europa League-kwartfinale was het merendeel van de stoeltjes in het Spaanse stadion bezet door Duitse fans. Eén 'supporter' van Barça zou maar liefst tweeduizend (!) tickets illegaal hebben doorverkocht.

Onder meer een fout in het ticketsysteem heeft ervoor gezorgd dat er zoveel Eintracht-supporters in Camp Nou zaten. Maar liefst 45 procent van de VIP-kaarten werden per abuis aan de Bundesliga-club verkocht. Daarnaast zou er een individu zijn die met een flinke marge de tweeduizend toegangsbewijzen heeft verpatst.

Radiostation RAC1 weet dat het voor Barcelona niet bij alleen het onderzoek blijft, maar er ook juridische stappen worden ondernomen. In een eerder stadium communiceerde de club al bij monde van president Joan Laporta dat tickets in de toekomst op naam gezet zouden worden. Eintracht Frankfurt won de Europa League-ontmoeting uiteindelijk met 2-3, waardoor het verrassend FC Barcelona uitschakelde.