Berghuis knipoogt: 'Heb een mooi leven, maar baal wel dat ik hierheen moet'

10 november 2022 om 13:45

Alhoewel Steven Berghuis privé meer dan gelukkig is, zegt hij te balen van de huidige situatie bij Ajax. Voor de tweede keer op rij leden de Amsterdammers puntverlies in de Eredivisie, waardoor de druk toeneemt. Volgens de middenvelder annex middenvelder heeft de voetballerij twee gezichten.

Tegen Vitesse kwam Ajax ondanks de beste kansen en een veldoverwicht niet verder dan een 2-2 gelijkspel. "Ik ben gezond, ik heb een mooi gezin, twee kinderen, heb een heel mooi leven", begint Berghuis op het persmoment na afloop. "Maar ik baal wel. Ik moet hierheen. Ik was niet blij dat ik naar de persconferentie moest, maar je weet hoe het werkt, dan moet je ook een grote jongen zijn."

Alhoewel Berghuis aanwezig is op de persconferentie, zegt hij maar weinig te lezen wat er in de media over hem en de hoofdstedelingen geschreven wordt. "Je speelt bij Ajax en het kan mooi zijn, maar het kan ook zo zijn soms. Dat is voetbal. Morgen en overmorgen wil ik weer een betere versie van mijzelf zijn op het trainingsveld en het goede voel terug te krijgen. Dat is hoe ik het aanpak."