Arne Slot wilde Pusic meenemen naar Liverpool

'Slot wilde Pusic meenemen naar Liverpool, maar de trainer sloeg het aanbod af'

21 mei om 11:16

Arne Slot wilde Marino Pusic graag meenemen naar Liverpool, maar de huidige trainer van Shakhtar Donetsk weigerde. The Athletic meldde dat Slot Pusic wilde als assistent bij zijn overstap naar Liverpool. Toch besloot Pusic anders en blijft hij in Oekraïne.

Eind april werd duidelijk dat Slot de belangrijkste kandidaat was om Jürgen Klopp op te volgen. Vrijdag 26 april werd er de hele dag onderhandeld tussen Liverpool en Slot. Sportief directeur Richard Hughes deed een verbeterd bod, waarna er 's avonds laat een mondeling akkoord werd bereikt.

In de daaropvolgende dagen werkten Liverpool en Rafaela Pimenta, de belangenbehartigster van Slot, aan de details van de persoonlijke voorwaarden. Slot wilde Pusic graag meenemen, met wie hij succesvol samenwerkte bij AZ en Feyenoord. Pusic besloot echter in Oekraïne te blijven als hoofdtrainer van Shakhtar. Slot kreeg nul op het rekest van Pusic, die zijn werkzaamheden bij Shakhtar wil voortzetten.

Dit kan ook een aderlating zijn voor Feyenoord, aangezien de naam van Pusic rondzong in De Kuip als mogelijke opvolger van Slot. Slot slaagde er wel in om Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters mee te nemen naar Anfield.