Bijzonder einde Vandaag Inside na felle discussie: "Bedankt voor al die jaren"

Genee na felle clash bij Vandaag Inside: "Ik pak alvast mijn spullen in"
Vandaag om 07:20

Maandagavond eindigde Vandaag Inside op een opvallende manier na een felle clash tussen Johan Derksen en René van der Gijp. Wat begon als een discussie over het optreden van Douwe Bob in De Oranjezondag, groeide uit tot een heftige woordenwisseling over de inhoud van het programma.

Derksen uitte zijn frustratie over de richting van Vandaag Inside. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International wil vaker serieuze onderwerpen behandelen, maar Van der Gijp zag daar niets in. "Je bent een kinderachtige, oude man aan het worden die graag aan het woord is. Jij wilt alleen maar zelf aan het woord zijn", sneerde Van der Gijp. Derksen reageerde hierop door aan te geven dat hij vaak met tegenzin naar de studio komt. Hij vindt de mix van onderwerpen soms "stuitend" en gaf aan dat hij "geen flikker te vertellen" heeft.

Het opmerkelijke einde kwam toen Wilfred Genee het moment gebruikte om met een knipoog de uitzending af te sluiten. "Ik pak alvast mijn spullen in, moet ik ook mijn kleedkamer alvast leegmaken? Het was 23 september, een bijzondere dag. Johan... misschien tot morgen, en anders maar niet. Tot ziens Valentijn en jij ook René, en u ook bedankt voor al die jaren", grapte Genee richting de kijkers.

Wat de clash betekent voor de toekomst van Vandaag Inside is nog onduidelijk.